Še 150 € do brezplačne dostave
0

Jagnjetina pod peko

  1. Jagenjčka postavite med držali in ga fiksirajte s štirimi S-kaveljčki.
  2. Jagenjčka (z rebri navzgor) postavite v žar za pod peko. Povežite termometer s sondo, ki jo zapičite v zadnje stegno (pazite, da ne zadenete kosti).
  3. Pokrijte žar s posodo za pepel in rešetko za oglje.
  4. Stresite 7kg (model #1) oz. 8 kg (model #2) oglja na žar in ga prižgite.
  5. Ko zažari (20–25 minut), ga enakomerno razporedite po rešetki. Lahko pričnete s kuhanjem.
  6. Kuhati ste začeli ob ______________________ (vpišite čas začetka kuhanja).
  7. Po eni uri (prvi uri) odprite žar in obrnite jagenjčka (z rebri navzdol). Ko žar zaprete, dodajte še 4 kg oglja.
  8. Čez dobro uro (druga ura priprave) dodajte 4 kg oglja.
  9. Ne dodajajte oglja in nadaljujte s kuhanjem, dokler ne dosežete želene temperature.

Sveža jagnjetina: surovo 60°C, srednje surovo 63°C,  srednje pečeno 71°C, dobro pečeno 77°C.

POMEMBNO: Ne odpirajte žara, dokler meso ne doseže želene temperature.

 

Jagnjetina pod peko po receptu Roberta Guerre

(22 kg jagnje v žaru za pod peko SP-300)

  1. Mešanico olivnega olja in soli dobro vtrite v jagenjčka (s tem zadržite sokove v mesu). To storite, preden ga položite v žar.
  2. Dodajte približno 3,7 litra vode, 2 skodelici belega vina in začimbe po želji na pladenj za odcejanje.
  3. Postavite jagenjčka z rebri navzdol v žar za pod peko..
  4. Na rešetko dajte 7kg oglja (naredite dva kupa in prižgite). Ko zažari, ga enakomerno razporedite po celotni površini. Pecite eno uro, nato odprite žar, obrnite meso, povežite sondo s termometrom. Sondo zapičite v stegno (ne do kosti), zaprite žar in dodajajte 3,5 kg oglja vsako uro, dokler meso ne doseže želene temperature.
  5. Celoten postopek traja približno 2,5–3 ure, odvisno od začetne temperature jagenjčka.
  6. Ko je jagnjetina pripravljena, razredčite vse ostanke s pladnja za odcejanje z vinom in vodo (po okusu) – dobili boste omako fantastičnega okusa.
Sveža jagnjetina: surovo 60°C, srednje surovo 62°C,  srednje pečeno 71°C, dobro pečeno 77°C.
 

© La Caja China Europe. Spletna trgovina Shopamine. Nastavitve piškotkovMoji podatki

Ta spletna stran za svoje pravilno delovanje uporablja piškotke.  Ti piškotki ne shranjujejo osebnih podatkov.  Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.

Več informacij
×
Politika piškotkov za spletno mesto La Caja China Europe

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, ki jih strežnik pošlje uporabnikovemu brskalniku med pregledovanjem spletne strani. Prejeti piškotek se nato namesti na napravo (računalnik, tablica, pametni telefon), s katero brskamo po spletni strani.

Spletne strani uporabljajo različne tipe piškotkov.

  1. Spletna stran uporablja piškotke, ki so nujni za osnovno delovanje strani in med drugim omogoča uporabniku dodajanje izdelka v košarico, prehod na zaključek nakupa itd.
  2. Spletna stran uporablja piškotke za zbiranje informacij o uporabi strani. Ti piškotki za sledenje omogočajo analizo obiskov in pregledane vsebine. Ti piškotki so anonimni in ne omogočajo sledenja specifično identificiranih uporabnikov.
  3. Spletna stran uporablja piškotke, ki omogočajo anaonimno sledenje informacij. Ti piškotki za oglaševanje so v uporabi za prilagoditev našega oglaševanja vašim potrebam.

Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov. Nastavitve piškotkov lahko kadarkoli spremenite s klikom na povezavo v nogi te strani.

Vaše nastavitve

Ti piškotki so vedna omogočeni in so nujni za osnovno delovanje spletne strani. Torej piškotki, ki si vas zapominjo, da boste lahko nemoteno brskali po spletnih straneh. V to skupino sodijo piškotki, ki so uporabljeni za to, da si spletno mesto zapomni vaš vnos v spletne obrazce, nakupovalno košarico ipd. Obvezni so, saj, med drugim, zagotavljajo varnost in tako preprečujejo zlorabe sistemov.

Ti analitični piškotki nam omogočajo, da z uporabo anonimnega sledenja izboljšamo funkcionalnost strani. Prav tako nam omogočajo, da lažje identificiramo produkte, ki bi bili za vas zanimivi. V nekaterih primerih je prednost teh piškotkov izboljšanje hitrosti za obdelovanje vaših zahtev, zaznavanje in shranjevanje vaših nastavitev ter pomoč pri povezavi s socialnimi omrežji.Če teh piškotkov ne boste izbrali, se to lahko odraža v slabše oblikovanih priporočilih in počasnejšem delovanju spletne strani. Prav tako bo otežena povezava s socialnimi omrežji, kot so Facebook, Twitter, Google+ ipd.

Ti piškotki zbirajo informacije, s katerimi prilagodimo oglaševanje vašemu okusu, preferencam in željam. Te podatke uporablja tako naša spletna stran kot tudi partnerske in druge spletne strani. Zbrani podatki so anonimni in ne vsebujejo nobenih osebnih podatkov, ki ste jih morda delili z nami. Če teh piškotkov ne boste izbrali, bodo morda oglasi, ki jim boste izpostavljeni, manj primerni za vas.