Še 150 € do brezplačne dostave
0

Popolne školjke, jastog in škampi pod peko

Potrebovali boste La Caja Chino, žar za pod peko, ki se ponavadi uporablja za pripravo sočnih pujskov. Poleg tega imejte pripravljenih še 8kg oglja, tekočino za prižiganje ognja, vžigalnik, časopisni papir in vedro s prostornino 15–19 cm3.

  

Ne pozabite na morske dobrote in ostale sestavine. Za resnično kvalitetne morske sadeže svetujemo obisk tržnice ali specializirane trgovine.

Peka jastoga na plaži

Za 6 oseb potrebujete:

  • 6 svežih jastogov (0,5 do 0,7 kg vsak)
  • 36 pokrovač
  • 24 velikih škampov (z glavami)
  • 0,9 kg klobase linguica  (prekajena svinjska klobasa s česnom in papriko), narezane na 5-centimetrske kolobarje
  • 0,9 kg manjših krompirjev
  • 6 konic koruze (neolupljenih)
  • 6 mladih čebul
  • 0,9 kg morske trave
  • kvalitetno ekstra deviško olivno olje
  • morska sol
  • omaka Romesco (glejte spodaj)
  • česnovo maslo (glejte spodaj) 
  • kruh

Začetek:

Pred odhodom na plažo skuhajte krompir v slani vodi. Česnovo maslo dajte v posodo (ali kozarec), ki je odporna na toploto, saj jo boste postavili poleg ognja, da se bo maslo počasi stopilo. 

Naredite dva paketa iz folije, ki morata vsebovati enako količino školjk, škampov, kuhanega krompirja in kosov klobase. Pokapljajte z olivnim olje, posolite in vse skupaj tesno zavijte.

Prižiganje žara: ko prispete na plažo, napolnite vedro z morsko vodo in v njem za približno 30 min namočite koruzo in mlado čebulo. V vedro vrzite tudi morsko travo.

Vrečo z ogljem postavite v posodo za oglje vaše La Caja Chine in ga prižgite. Ko je oglje pripravljeno, ga enakomerno razporedite po celotni površini.

Dvignite posodo za oglje in položite morsko travo, ki bo služila kot podloga za morsko hrano, na dno žara. Na travo položite paketa in še žive jastoge. Pokrijte žar. Hrana bo potrebovala približno 45–60 min, da se skuha oz. speče.

Namočeno koruzo in mlado čebulo dajte direktno na razbeljeno oglje. Naj se pečeta približno 20 min (dokler ni koruza pečena, čebula pa izgleda popolnoma črna). Odstranite koruzo, čebulo pa dobro zavijte v papir, da se še malo pokuha. Ko se shladi, odstranite črne sloje čebule in olupite koruzo. Zavijte ju v folijo in postavite v bližino ognja, da ostaneta topli.

Po 45 min preverite morsko hrano. Jastog mora biti živo rdeč, školjke pa odprte. Če ni tako, jih pustite še malo. 

Ko je vse skuhano, postavite hrano na mizo (ne pozabite na koruzo in mlado čebulo), ki ste jo prej prekrili s časopisnim papirjem. Čebulo, krompir in koruzo namakajte v omako Romesco, morsko hrano pa v česnovo maslo.

Po koncu pojedine zavijte vse ostanke v časopisni papir in jih vrzite v smeti, nato skočite v morje in očistite še sebe!

 

Willovo česnovo maslo:

Za približno 2 1/2 skodelici:

  • 0,5 kg neslanega masla (mehkega)
  • 2 žlici sveže sesekljanega česna
  • 1 žlico sesekljanih šalotk
  • 1 žlico soli
  • 1 ½ čajne žličke limoninega soka
  • 2 žlici sesekljanega peteršilja 

V mešalnik z metlico dajte omehčano maslo, dodajte česen, šalotke, sol in limonin sok.  Mešajte na srednji hitrosti, dokler ni maslo skoraj belo in kremasto. Dodajte sesekljan peteršilj in mešajte, dokler se enakomerno ne razporedi. Česnovo maslo lahko shranite v hladilniku v vrečkah z drsno zadrgo in ga po potrebi uporabljate. Stopljeno maslo je popolna omaka za morsko hrano ali namaz za katerokoli pečeno meso, saj izredno poudari njegovo aromo.

 

Omaka Romesco:

Omako Hariso in paprike Piquillo lahko kupite v specializiranih trgovinah.

Za približno 2 skodelici:

  • 8 vloženih paprik piquillo (lahko tudi pečene paprike)
  • 1/3 skodelice praženih lešnikov
  • 1/3 skodelice celih praženih mandljev
  • ¾ skodelice praženega česna (naredite pire)
  • ½ skodelice listov bazilike
  • 4 fileji inčunov
  • 2 žlici sherryjevega kisa (lahko vinskega kisa)
  • ½ skodelice ekstra deviškega olivnega olja
  • 1 žlico harise (tunizijske pekoče omake)

Vse sestavine stresite v posodo in jih mešajte s paličnim mešalnikom, dokler ne dobite teksture pesta. Posolite in uporabite za namakanje zelenjave, omako za morsko hrano ali namaz v sendvičih. Shranite jo v hladilniku, lahko jo tudi zamrznete. 


© La Caja China Europe. Spletna trgovina Shopamine. Nastavitve piškotkovMoji podatki

Ta spletna stran za svoje pravilno delovanje uporablja piškotke.  Ti piškotki ne shranjujejo osebnih podatkov.  Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.

Več informacij
×
Politika piškotkov za spletno mesto La Caja China Europe

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, ki jih strežnik pošlje uporabnikovemu brskalniku med pregledovanjem spletne strani. Prejeti piškotek se nato namesti na napravo (računalnik, tablica, pametni telefon), s katero brskamo po spletni strani.

Spletne strani uporabljajo različne tipe piškotkov.

  1. Spletna stran uporablja piškotke, ki so nujni za osnovno delovanje strani in med drugim omogoča uporabniku dodajanje izdelka v košarico, prehod na zaključek nakupa itd.
  2. Spletna stran uporablja piškotke za zbiranje informacij o uporabi strani. Ti piškotki za sledenje omogočajo analizo obiskov in pregledane vsebine. Ti piškotki so anonimni in ne omogočajo sledenja specifično identificiranih uporabnikov.
  3. Spletna stran uporablja piškotke, ki omogočajo anaonimno sledenje informacij. Ti piškotki za oglaševanje so v uporabi za prilagoditev našega oglaševanja vašim potrebam.

Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov. Nastavitve piškotkov lahko kadarkoli spremenite s klikom na povezavo v nogi te strani.

Vaše nastavitve

Ti piškotki so vedna omogočeni in so nujni za osnovno delovanje spletne strani. Torej piškotki, ki si vas zapominjo, da boste lahko nemoteno brskali po spletnih straneh. V to skupino sodijo piškotki, ki so uporabljeni za to, da si spletno mesto zapomni vaš vnos v spletne obrazce, nakupovalno košarico ipd. Obvezni so, saj, med drugim, zagotavljajo varnost in tako preprečujejo zlorabe sistemov.

Ti analitični piškotki nam omogočajo, da z uporabo anonimnega sledenja izboljšamo funkcionalnost strani. Prav tako nam omogočajo, da lažje identificiramo produkte, ki bi bili za vas zanimivi. V nekaterih primerih je prednost teh piškotkov izboljšanje hitrosti za obdelovanje vaših zahtev, zaznavanje in shranjevanje vaših nastavitev ter pomoč pri povezavi s socialnimi omrežji.Če teh piškotkov ne izberete, so rezultat lahko slabša priporočila in počasnejše delovanje spletnega mesta. Prav tako bo otežena povezava s socialnimi omrežji, kot so Facebook, Twitter, Google+ ipd.

Ti piškotki zbirajo informacije, s katerimi prilagodimo oglaševanje vašemu okusu, preferencam in željam. Te podatke uporablja tako naša spletna stran kot tudi partnerske in druge spletne strani. Zbrani podatki so anonimni in ne vsebujejo nobenih osebnih podatkov, ki ste jih morda delili z nami. Če teh piškotkov ne boste izbrali, bodo morda oglasi, ki jim boste izpostavljeni, manj primerni za vas.

Black Firday